Bir plastik bileşen hasarının temel nedenini belirlemek, düzeltici eylemi uygulamaya yönelik ilk adımdır. NESA Polimer, çeşitli hizmet uygulamalarında kullanılan çok çeşitli plastik malzemelerden üretilen ürünlerin polimer hasar analizinde geniş deneyime sahiptir. Plastik bileşen hasarlarının çoğu, amaçlanan tasarım ömrünün orta ve uzun vadede meydana gelir. Normalde sert ve sünek plastik malzemeler bile kırılgan bir şekilde bozularak erken hasara ve kısa hizmet ömrüne neden olabilir.
Gevrek hasara en yaygın olarak şunlar neden olur:
Yanlış malzeme seçimi – belirli bir uygulama için yanlış bir polimerin kullanılması, polimer hasarının yaygın bir nedenidir. Örneğin, polimerlerin kimyasallar ve ortamlarla etkileşiminin anlaşılmaması, genellikle erken başarısızlığa yol açar;
Uygun olmayan tasarım – plastik bileşenlerin uzun süreli dayanıklılığa sahip olmasını sağlamak için doğru ürün tasarımı esastır. Uzun süreli yükleme, yüksek hızlı yükleme, kimyasal ortamlar, döngüsel (yorulma) yükler ile birlikte kötü tasarım, ürünün kısa hizmet ömrü içinde, kırılganlık hasara neden olabilir;
Plastik işleme hataları(plastik enjeksiyon veya ekstrüzyon hataları) – plastik malzemelerin yanlış işlenmesi, bozunma ve gevrekleşme süreci, malzemenin homojen olmaması, yüksek kalıntı gerilimler, plastik enjeksiyon kalıp kusurları veya kirleticilerin dahil edilmesi yoluyla hasarlara yol açabilir;
Kimyasal ve çevresel faktörler – polimerler ile kimyasallar ve ortamlar arasındaki etkileşimler, polimerlerin çatlamasına neden olabilir. Pek çok polimer için, özel etkileşimler, hızlı çatlama, çatlama, kırılma vb plastik ürün hasarına neden olabilir.
NESA Polimer, polimer ve plastik malzeme hasar analizlerinin kök nedenini ve çözümünü belirleyerek arıza ile ilgili problemlere çözüm ve çözümler sunar. Polimer özellikleri, polimerik malzemelerin neden başarısız olduğunu belirlemeye yardımcı olmak için bir ölçülür. NESA Polimer laboratuvarlarında, çok disiplinli hasar araştırma uygulamalarında uzmanlığa sahip mühendisler ve teknisyenler görev yapmaktadır.
Plastiklerin ve polimerlerin hasar analizi, lifler, filmler ve membranlar, polimerler, mühendislik plastikleri, kompozitler, kaplamalar ve boyalar gibi malzemelerin hasarını içerebilir.
NESA Polimer Uzmanlığı, tasarım hataları, kalıplama sorunları, stres, aşırı yük, bozulma, kasıtsız hizmet koşulları, yanlış kullanım ve hatta sabotaj ile ilgili deneyimi içerir.
NESA Polimer Uzmanları, basit plastik ambalaj filmlerinden, inşaat-yapı plastiklerinden, medikal plastiklere, plastik tüketim mallarına, otomotiv plastiklerine ve gelişmiş ileri plastik kompozit havacılık malzemelerine kadar değişen plastik ve polimer hammadde üretim süreçleri, polimerizasyon teknolojisi, kalıplama süreçleri ve son kullanıcı uygulamaları hakkında derin bir bilgiye sahiptir.